Verpleeghuis Amersfoort: Alle (particuliere) verzorgingshuizen in Amersfoort op een rij!

Boldershof, ECR, Amersfoort

Bent u op zoek naar een (particulier) verpleeghuis voor uzelf, uw partner, uw vader of moeder? Een plek waar er 24 uur per dag de juiste zorg gegeven kan worden én waar u zich thuis voelt? Tegenwoordig zijn er meer opties dan alleen de reguliere verpleeghuizen. Er zijn steeds meer senioren die kiezen voor een luxe verzorgingshuis, ofwel zorgvilla. Vergelijk en kies een verpleeghuis in of rondom Amersfoort of een van andere ruim 300 zorgvilla’s in heel Nederland op onze website. U kunt eenvoudig selecteren op basis van locatie, prijs, type omgeving, kameraantal en andere criteria!

Verpleeghuis - Amersfoort

Verpleeghuis gezocht in Amersfoort

Wonen uw ouders al hun hele leven in Amersfoort en willen ze daar ook graag blijven wonen? Gelukkig zijn er binnen Amersfoort voldoende opties om goed verzorgd te worden. Hieronder ziet u welke particuliere verzorgingshuizen er in Amersfoort en vlakbij Amersfoort zijn.

Leusden

Villa Nova

1.694

Mocht er toch geen verpleeghuis tussen staan dat voldoet aan al uw wensen? Neem dan een kijkje bij particuliere verpleeghuizen in omliggende steden. Of bekijk en kies uit ruim 300+ verpleeghuizen in heel Nederland.

Wat kost een opname in een verpleeghuis in Amersfoort?

Veel senioren zijn bang dat een verblijf in een particulier verzorgingshuis onbetaalbaar is. Of een particuliere zorginstelling inderdaad duurder is dan een verblijf in een regulier verpleeghuis ligt aan uw persoonlijke situatie. De meeste zorgvilla’s vragen zo’n €1500 tot €5000 per maand voor de verblijfskosten (woonkosten + servicekosten). Dit zijn de kosten voor uw verblijf zoals de huur, maaltijden, gas/water/licht, internet, TV en ook alle uitstapjes en activiteiten die er worden georganiseerd. De verblijfskosten betaalt u rechtstreeks aan de zorginstelling. Daarnaast betaalt u ook nog een eigen bijdrage voor uw zorgkosten. Wilt u meer weten over het verschil tussen de woonkosten, servicekosten en zorgkosten, lees dan mijn andere blog.

Het totale kostenplaatje voor een verblijf in een verpleeghuis in Amersfoort is dus de optelsom van de verblijfskosten plus uw eigen bijdrage. Al met al hoeft een verblijf in een particulier verzorgingshuis niet duurder uit te pakken dan een opname in een regulier bejaardenhuis. Lees meer over de kosten van een particulier verpleeghuis of het verschil in kosten tussen reguliere en particuliere verpleeghuizen.

Verpleeghuis Amersfoort: Hoeveel is mijn eigen bijdrage?

Uw eigen bijdrage wordt bepaald door de volgende factoren:

  1. Uw inkomen
  2. Uw vermogen
  3. De samenstelling van uw huishouden (bent u getrouwd of alleenstaand)
  4. Of u zorg draagt voor een kind
  5. Uw leeftijd

Daarnaast is het bedrag wat u betaalt de eerste 6 maanden van uw verblijf in een verpleeghuis in Amersfoort anders dan wat u betaalt na 6 maanden. De eerste 6 maanden ligt de lage eigen bijdrage tussen de €161,80 en €850. Na 6 maanden gaan de meeste mensen een hoge eigen bijdrage betalen die kan oplopen tot €2332,60 per maand in 2018.

In meer detail lezen hoe uw eigen bijdrage wordt bepaald of wat het verschil is tussen de lage en hoge eigen bijdrage? Ook interessant: is de eigen bijdrage aftrekbaar van uw belasting en hoeveel spaargeld mag u hebben als u naar een verpleeghuis gaat.

Hoe kan ik mijn eigen bijdrage voor een zorginstelling in Amersfoort verlagen?

Als u in een verpleeghuis in Amersfoort gaat wonen is het alsof u in een hotel gaat wonen. U hoeft u zelf nergens meer druk over te maken. Onderdak, eten en zorg zijn geregeld. Het is dus ook niet zo gek dat een opname in een verpleeghuis per maand meer kost dan de huur van uw huidige huis in Amersfoort. Mocht in uw geval de eigen bijdrage toch erg oneerlijk uitpakken dan zijn er een aantal dingen die u kunt overwegen om uw eigen bijdrage voor uw woonzorginstelling in Amersfoortte verminderen:

  1. Schenk geld aan uw (klein)kinderen als u het geld niet nodig heeft
  2. Schenk geld op papier per notariële akte als u het geld nu niet kan missen
  3. Maak het kindsdeel van de erfenis opeisbaar zodra de langstlevende ouder naar een (particulier) verpleeghuis verhuist.

Lees hier alle 8 mijn tips om uw eigen bijdrage te verminderen in meer detail.

Verzorgingshuis in Amersfoort: Heb ik een zorgindicatie nodig?

Voor een verblijf in een zorgvilla in Amersfoort heeft u geen zorgindicatie nodig. Zolang u voldoende financiële middelen heeft om de kosten volledig zelf te kunnen dragen kan u in een particulier verzorgingshuis gaan wonen. Dit kan een uitkomst zijn als u bijvoorbeeld al een aanvraag heeft gedaan voor een zorgindicatie maar nog op de uitslag wacht. Of als u of uw partner/vader/moeder de eerste tekenen heeft van dementie. De persoon in kwestie heeft dan nog de kans om te wennen aan zijn/haar nieuwe woonomgeving voordat het geheugenverlies verder toeneemt. Dit kan erg helpen met het thuisvoelen op de nieuwe plek.

Voor een opname in een reguliere woonzorginstelling in Amersfoort heeft u wel een zorgprofiel nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) is de instantie die, op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz), bepaalt of en zo ja, hoeveel zorg u nodig heeft. Op basis daarvan kent het CIZ u een zorgprofiel toe. Het Zorgkantoor kan u vervolgens helpen om invulling te geven aan uw zorgbehoefte. In dit artikel beschrijf ik in detail hoe het proces van het krijgen van een zorgprofiel verloopt.

Meer informatie over Amersfoort

Hier en hier kunt u meer lezen over Amersfoort.

Zorgvilla Expert