1.595
2.000

Drenthe

De Zorgvilla

1.209

Hoe vindt u een geschikte zorgvilla in Drenthe?

Bent u op zoek naar een particulier verpleeghuis in Drenthe voor uw naaste? Hier vindt u alle particuliere verpleeghuizen en verzorgingshuizen in Drenthe! Vergelijk de verschillende zorgvilla's. Maak gebruik van onze handige zoekfilters. Selecteer op prijs, stad of dorp binnen Drenthe, aantal kamers, geschiktheid voor echtparen, ZZP-indicatie, ziektebeeld, huisdierenbeleid, rookbeleid en levensbeschouwing.

Heeft u een particulier woonzorgcentrum in Drenthe gevonden die u aanspreekt? Neem dan direct contact op via onze handige contactformulieren. Elk particulier verpleeghuis in Drenthe heeft zijn eigen contactformulier. Uw bericht komt rechtstreeks terecht bij de locatie manager van deze specifieke zorgvilla in Drenthe.

Wat kost een particulier verpleeghuis in Drenthe?

Wat kost een particulier verpleeghuis in Drenthe? De prijzen van zorgvilla's in Drenthe variëren tussen de €1200 en €2000 per maand. De prijzen die u ziet zijn "vanaf" prijzen. Dit betekent dat het de prijs is van de goedkoopste kamer of het goedkoopste appartement in deze zorgvilla. Het kan goed zijn dat deze kamer niet beschikbaar is. Uiteindelijk bepalen de grootte en de ligging van het appartement wat de woonkosten zijn. In de profielen van de meeste particuliere verpleeghuizen in Drenthe kunt u lezen wat de minimale en maximale prijs is. Neem contact op via het contactformulier als u wilt weten of er op dit moment kamers beschikbaar zijn en wat die kosten.

Let wel op: dit zijn de zogenaamde woonkosten. Daarnaast betaalt u ook nog een eigen bijdrage aan het CAK voor uw zorgkosten voor uw verblijf in een particulier verpleeghuis in Drenthe. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt onder andere af van uw vermogen en uw inkomen. U betaalt de eerste 4 maanden standaard een lage eigen bijdrage van maximaal €861,80 in 2019. Na de eerste 4 maanden betaalt u een hoge eigen bijdrage tenzij u nog een partner heeft die thuis blijft wonen of u een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of een persoonsgebonden budget (pgb) heeft. De hoge eigen bijdrage is maximaal €2364,80 in 2019.

Tips voor het zoeken van een particulier woonzorgcentrum in Drenthe

  • Kies een zorginstelling die bij u in de buurt is. Het is natuurlijk heel fijn als uw naaste in hetzelfde dorp of in dezelfde stad kan blijven wonen als waar hij of zij altijd heeft gewoond. Het is echter ook van belang dat de zorgvilla op een plek ligt waar de familie makkelijk op bezoek kan komen. Wij zien dan ook regelmatig dat mensen kiezen voor een particulier verpleeghuis in de buurt van waar de familie woont in Drenthe.
  • Kies een zorgvilla in Drenthe die past bij uw budget. Gemiddeld wonen ouderen zo'n 3 jaar in een particulier verpleeghuis maar soms zelfs wel 10 jaar. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als u nog een keer zou moeten verhuizen omdat u de zorgvilla niet meer kunt betalen.
  • Is de zorginstelling gespecialiseerd in dementie? Dit is heel fijn als uw naaste dementie heeft. Heeft uw naaste echter geen geheugenproblematiek dan is een particulier verpleeghuis gespecialiseerd in dementie minder geschikt.
  • Hoe snel moet/wil uw naaste verhuizen naar een zorgvilla in Drenthe? Helaas is er lang niet altijd een plaats vrij en komt uw naaste wellicht op een wachtlijst terecht. Het is daarom beter om al te gaan zoeken naar een zorgvilla in Drenthe voordat het thuis echt niet langer gaat.

Voor- en nadelen van een zorgvilla

  • De meeste particuliere woonzorgcentra in Drenthe zijn kleinschalig van opzet. Dit heeft als voordeel dat het personeel u goed leert kennen en dat u ook snel alle andere bewoners leert kennen. Een nadeel kan zijn dat als u niet goed met iemand kunt opschieten u die persoon niet makkelijk kan ontlopen.
  • Over het algemeen is er in een zorgvilla in Drenthe veel meer ruimte om vast te houden aan uw eigen gewoontes en gebruiken. Houdt u van uitslapen? Of wilt u graag een ommetje wandelen. Vaak is dit mogelijk omdat er in een particulier verzorgingshuis meer personeel beschikbaar is.
  • Grote reguliere bejaardenhuizen in Drenthe hebben soms veel extra voorzieningen. Denk daarbij aan een kapperssalon of een restaurant voor bezoek. Zorgvilla's zijn hebben vaak maar maximaal 25 appartementen. Het loont dan niet om een coffee corner te hebben. Wat wel vaak kan is dat bezoek mee kan eten of dat de kapper regelmatig aan huis komt.
Zorgvilla Expert