We hebben al ruim 200 zorgvilla’s op ZorgvillaExpert.nl staan! En er komen nog regelmatig zorgvilla’s bij. Hoewel we er naar streven om alle zorgvilla’s van Nederland op de site te zetten, kan het voorkomen dat we een particulier verzorgingstehuis hebben gemist. Laat het ons vooral weten als u een bepaalde zorgvilla mist!

Met zorgvilla bedoelen wij een particulier verzorgingstehuis. Zorgvilla’s bieden wonen, zorg en dienstverlening aan voor senioren met een zorgbehoefte  die niet langer zelfstandig kunnen of willen wonen. Er is meestal 24 uur per dag verzorging, verpleging en begeleiding aanwezig.

Veel zorgvilla’s zijn daadwerkelijk gehuisvest in een villa of in andere karaktervolle en stijlvolle monumentale panden.

Verder zijn zorgvilla’s vaak kleinschalig (rond de 15-25 kamers) en is er meer tijd voor de bewoners.

Lees hier meer over wat een zorgvilla precies is.

Particuliere verpleeg- en verzorgingshuizen zijn niet erkend op basis van de Wlz (voorheen AWBZ). Hier betaal je wonen en zorg zelf. Je kunt deze zorg mogelijk (deels) betalen met een persoonsgebonden budget (pgb). Hiervoor heb je een indicatie van het CIZ nodig. Voor het verblijf zelf heb je geen indicatie nodig.

De kosten voor een zorgvilla zijn opgebouwd uit huur, servicekosten en basiszorg, maar is exclusief geïndiceerde zorg. Sommige zorgvilla’s hebben plekken voor mensen die slechts AOW hebben. Meestal liggen de woon en service kosten tussen €1.000 en €3.000 per maand.

Meer weten? Lees dan mijn uitgebreide blog over de kosten van een zorgvilla.

verpleeghuis-dementie