Kleinschalig wonen met zorg voor ouderen

villa-roderlo-eminent-ruurlo-zutphen-kleinschalig

Wat is kleinschalig wonen?

Kleinschalig wonen is een woonvorm die in opkomst is. Het is een alternatief voor reguliere verpleeghuizen waarbij ouderen in kleinschalige woonzorglocaties wonen samen met 5-15 andere ouderen. In een kleinschalig (particulier) verpleeghuis wordt zoveel mogelijk vastgehouden aan het gevoel van wonen in een huishouden. Er is meer tijd en aandacht aan voor de persoonlijke voorkeuren van de bewoners en er wordt zoveel mogelijk vastgehouden aan de gewoontes van de bewoner.

Omdat het in een kleine zorgvilla erg belangrijk is dat de groep van bewoners goed bij elkaar past hanteren sommige zorgvilla’s niet een traditionele wachtlijst maar werken ze met een inschrijvingssysteem waarbij er wordt gekeken of uw naaste past in de reeds bestaande groep bewoners. Als er geen “klik” is kan het zijn dat u naaste beter op zoek kan gaan naar een andere woonzorglocatie.

Voordelen kleinschalig wonen

Een aantal duidelijke voordelen van wonen in een kleiner (particulier) verpleeghuis zijn:

  1. De verzorgenden kennen alle bewoners goed.
  2. Bewoners leren snel alle andere bewoners kennen
  3. Familie, partner en vrienden kunnen een grotere rol spelen

Nadelen kleinschalig wonen

Er zijn echter ook een aantal nadelen van wonen in een kleinschalig (particulier) verpleeghuis:

  1. Mocht u onverhoopt niet goed overweg kunnen met een andere bewoner dan is het lastig om elkaar niet tegen te komen.
  2. Er zijn geen algemene faciliteiten zoals een kapper, restaurant of pedicure.
  3. Minder privacy, iedereen kent elkaar.

Dementie en kleinschalig wonen

Wonen in een kleiner particulier verpleeghuis kan heel fijn zijn voor mensen met dementie. De groep met verzorgenden en bewoners is veel kleiner dan in een reguliere zorginstelling. Ook een gezamenlijke huiskamer die speciaal is ingericht voor mensen met geheugenproblematiek kan helpen om zich sneller thuis te voelen dan in een groter onpersoonlijker verpleeghuis.

Waar kan mijn naaste terecht?

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte kleine woonzorglocatie. In ons overzicht met ruim 200 zorgvilla’s kunt u het zoekfilter “Kameraantal” gebruiken om te zoeken naar particuliere verpleeghuizen die maximaal 15 kamers hebben. Vervolgens kunt u ook nog selecteren op andere criteria zoals type omgeving, prijs, huisdierbeleid, rookbeleid, geschiktheid voor echtparen, levensbeschouwing, ziektebeeld, etc. Hieronder hebben wij alvast een aantal kleinschalige particuliere verpleeghuizen per provincie voor u geselecteerd.

Kleinschalig wonen in Gelderland

Hieronder ziet u een selectie van de zorgvilla’s in Gelderland die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn.

Overasselt

De Wende

Ruurlo

La Fontaine

Gelderland

In de Luwte

1.000

Gelderland

Zorgvilla DECOR

2.950

Warnsveld

Huis Ter Weegen

3.450

Warnsveld

Huis Welgelegen

3.150

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Gelderland? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Zuid-Holland

Hieronder ziet u een selectie van de zorgvilla’s in Zuid-Holland die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer, Rotterdam, Dordrecht, Schiedam, Vlaardingen, Delft en Leiden.

Zuid-Holland

Haven du Pont

950

Zuid-Holland

Huis de Merwede

2.900

Schiedam

Nieuwe Haven

2.500

Vlaardingen

Oude Haven

2.500

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Zuid-Holland? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Noord-Holland

Hieronder ziet u een selectie van de zorgvilla’s in Noord-Holland die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Zaandam, Hilversum, Bussum, Heerhugowaard en Hoorn.

2.200

Amsterdam

Huize Plantage

4.100

Noord-Holland

JonkersZorg

1.100

Hilversum

Villa Walgaerde

3.650

Noord-Holland

Benvenuta

4.425

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Noord-Holland? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Utrecht

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Utrecht die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige
particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Utrecht, Amersfoort, Doorn, Maarssen, Soest, Veenendaal, Woerden en Zeist.

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Utrecht? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Noord-Brabant

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Noord-Brabant die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Bergen op Zoom, Oosterhout, Oss, Roosendaal, Waalwijk.

3.500

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Noord-Brabant? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Limburg

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Limburg die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Weert, Maastricht, Roermond, Heerlen, Geleen, Roermond en Venlo.

900

Susteren

De Kompenie

680

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Limburg? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Zeeland

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Zeeland die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Vlissingen, Middelburg, Goes en Zierikzee.

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Zeeland? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Friesland

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Friesland die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Leeuwarden, Sneek, Heereveen, Joure en Drachten.

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Friesland? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Groningen

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Groningen die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Groningen-Stad.

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Groningen? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Overijssel

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Overijssel die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Steenwijk en Zwolle.

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Overijssel? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Drenthe

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Drenthe die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Emmen en Assen.

1.595
2.000

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Drenthe? Bekijk dan het hele overzicht.

Kleinschalig wonen in Flevoland

Hieronder ziet u een selectie van de kleinschalige zorgvilla’s in Flevoland die maximaal 15 kamers/appartementen hebben. Er zijn kleinschalige particuliere verpleeghuizen in onder andere (de omgeving van) Almere en Emmeloord.

Flevoland

Hoeve Marant

1.350

Wilt u het gehele aanbod zien van kleinschalige zorgvilla’s in Flevoland? Bekijk dan het hele overzicht.

Zorgvilla Expert