Particulier verzorgingshuis gezocht in Utrecht

Betaalt u een hoge eigen bijdrage voor een regulier verzorgingshuis in Utrecht? En bent u op zoek naar meer service, meer zorg, meer persoonlijke aandacht, meer faciliteiten en een betere woonruimte in Utrecht? Wellicht is een particulier verpleeghuis, ook wel zorgvilla genaamd, iets voor u. Een kleinschalig particulier verzorgingshuis hoeft niet duurder te zijn dan een regulier bejaardenhuis. ZorgvillaExpert.nl deed al het uitzoekwerk al voor u. Vergelijk en kies een van de ruim 300 zorgvilla’s op onze site.

Particulier verzorgingshuis verpleeghuis - Utrecht

Particulier verzorgingshuis gezocht in Utrecht

Wellicht woont u al uw hele leven in Utrecht. U heeft steeds meer zorg nodig en kan daarom niet meer thuis blijven wonen. U wilt echter graag in uw vertrouwde Utrecht blijven wonen. Dat kan! Hieronder ziet u welke particuliere verzorgingshuizen er in Utrecht en vlakbij Utrecht (zoals Vleuten) zijn.

4.000

Utrecht

De Lindeborg

3.995

Zit de zorgvilla die aan al uw criteria voldoet er niet bij? Neem dan een kijkje bij particuliere verpleeghuizen in omliggende provincies. Of bekijk en kies uit ruim 300+ zorgvilla’s in heel Nederland. U kunt eenvoudig selecteren op basis van locatie, prijs, type omgeving, kameraantal en andere criteria!

Wat kost een verblijf in een zorgvilla in Utrecht?

Wat kost het om in een zorgvilla in Utrecht te wonen? De totale prijs ligt bijna altijd tussen de €1500 tot €5000 per maand. Let wel, dit zijn de kosten voor uw verblijf (woonkosten en servicekosten). Denk bijvoorbeeld aan de huur en kosten voor internet, georganiseerde uitstapjes en maaltijden. De verblijfskosten betaalt u rechtstreeks aan de zorginstelling. Hoe meer luxe, hoe hoger de kosten. Naast de verblijfskosten maakt u ook nog kosten voor de aan u geleverde zorg. Lees meer over het verschil tussen de woonkosten, servicekosten en zorgkosten.

De zorgkosten worden vergoed uit uw Persoonsgebonden Budget (PGB) of Volledig Pakket Thuis (VPT) als u het juiste zorgprofiel hebt toegewezen gekregen door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daarnaast betaalt vrijwel iedereen ook nog een eigen bijdrage voor de geleverde zorg. Weten hoe uw eigen bijdrage wordt bepaald door het CAK? Al met al hoeft een verblijf in een particulier verzorgingshuis niet duurder uit te pakken dan een opname in een regulier bejaardenhuis. Lees meer over de kosten van een particulier verpleeghuis of het verschil in kosten tussen reguliere en particuliere verpleeghuizen.

Hoe komt u aan het juiste zorgprofiel?

U krijgt van de overheid een budget om de zorg die u nodig heeft in te kopen. Het is hiervoor wel essentieel dat u het juiste zorgprofiel heeft. Of u recht heeft op zorg, en zo ja, op wat voor type zorg u recht heeft wordt bepaald door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt zelf online een aanvraag indienen. Op basis van de informatie die u aanlevert kijkt het CIZ of u voldoet aan de criteria die de Wel langdurige zorg (Wlz) stelt. Wilt u weten hoe het proces voor het verkrijgen van een Wlz-indicatie precies verloopt? Nadat u een zorgprofiel van het CIZ heeft gekregen gaat het Zorgkantoor samen met u kijken hoe u invulling wilt geven aan de benodigde zorg. Het Zorgkantoor bepaalt of u Zorg In Natura krijgt of dat u in aanmerking komt voor een Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Persoonsgebonden Budget (PGB). Veel zorginstellingen bieden hulp aan in het begeleiden van het aanvragen van de juiste indicatie. Een mantelzorger of huisarts kan ook helpen met de aanvraag.

Particulier verzorgingshuis in Utrecht: Zoekt u een landelijke of een stadse omgeving?

Waar houdt u van? Woont u het liefst midden in het centrum van Utrecht? De gezelligheid van het drukke stadsleven en vlak in de buurt van veel faciliteiten. Kies dan een particuliere verzorgingshuis in een stedelijke omgeving. Of bent u meer een dorpsmens? De rust en ruimte van een landelijke omgeving heeft vele voordelen. Dichtbij een gezellige dorpskern wonen of zelfs in een zorgboerderij midden in de natuur? Geen probleem! Bekijk dan het ruime aanbod van particuliere verpleeghuizen in een rustige landelijke omgeving! Met behulp van onze zoekfilters kunt u aanklikken naar welk type omgeving u op zoek bent.

Hoeveel medebewoners wilt u in een particulier verpleeghuis in Utrecht?

Als u aan een regulier bejaardenhuis denkt ziet u wellicht grote onpersoonlijke zorginstellingen voor u. Particuliere zorginstellingen zijn meestal veel kleinschaliger. Op ZorgvillaExpert.nl kunt u makkelijk zien hoeveel kamers er in een bepaalde zorgvilla zijn. Houdt  u van kleinschalig? Kies dan voor een particulier verpleeghuis met maximaal 15 kamers. Of gaat uw voorkeur uit naar een middelgroot particulier verpleeghuis met 16 tot 25 kamers of juist een relatief groot particulier verzorgingshuis met meer dan 25 kamers? Op onze overzichtspagina met alle particuliere verzorgingstehuizen van Nederland kunt u selecteren hoeveel kamers u het liefst wilt.

 

Hier en hier kunt u meer lezen over Utrecht.

Zorgvilla Expert