Particuliere verpleeghuizen in Harderwijk

Herbergier Ermelo Harderwijk

U of uw ouders wonen op dit moment nog thuis. Wellicht met extra hulp van een thuiszorg organisatie of een mantelwerker. U hebt echter het idee dat u binnenkort, of op den duur, toch liever naar een (particulier) verzorgingshuis of verpleeghuis wil verhuizen. In een particulier verzorgingshuis ontvangt u 24 uur per dag, 7 dagen per week de zorg die u nodig heeft. Hoe vindt u echter een zorgvilla in Harderwijk die bij u past?

Particulier verzorgingshuis - Harderwijk

Zorgvilla’s in Harderwijk

Komt u uit Harderwijk en vindt u het fijn om ook in Harderwijk te blijven wonen? Dat kan! Hieronder vindt u welke particuliere verpleeghuizen en zorginstellingen er zijn in Harderwijk en rondom Harderwijk (zoals Ermelo, Heerde, Hierden en Nunspeet).

Gelderland

In de Luwte

1.000

Gelderland

Herbergier Heerde

Nog niet gevonden wat u zoekt? Bekijk dan ook de particuliere verzorgingshuizen in omliggende gemeentes of ga naar alle 300+ zorgvilla’s en vind een verpleeghuis dat aansluit bij uw wensen op basis van prijs, locatie, type omgeving, kameraantal en andere criteria!

Wat kost een verblijf in een particulier verpleeghuis in Harderwijk

Is wonen in een particuliere zorginstelling in Harderwijk niet heel erg duur vraagt u zich wellicht af. De totale kosten variëren meestal tussen de €2000 tot €5000 per maand. De kosten bestaan uit 3 onderdelen:

 1. Woonkosten: Denk hierbij aan de huur van uw kamer en gas/water/licht
 2. Servicekosten: Wat voor faciliteiten biedt de zorgvilla aan en wat voor activiteiten worden er georganiseerd?
 3. Zorgkosten:  Hoeveel en wat voor soort zorg u nodig heeft bepaalt wat de kosten zullen zijn. Welk gedeelte hiervan door de overheid wordt betaald en hoeveel uw eigen bijdrage is hangt af van diverse factoren zoals uw inkomen, uw vermogen, de samenstelling van uw huishouden en uw Wlz-indicatie.

Als u meer wilt weten over de kosten van een particulier verpleeghuis lees dan mijn uitgebreide artikel over dit belangrijke onderwerp.

Voorkeur voor een grote of kleine zorgvilla in Harderwijk?

Geen zin om in een massaal regulier bejaardentehuis terecht te komen? Zorgvilla’s zijn over het algemeen veel kleinschaliger. U bent geen nummer maar een gast! Met behulp van onze handige filters kunt u selecteren of u bij voorkeur in een kleinschalig verzorgingshuis in Harderwijk van maximaal 15 kamers wilt wonen, een middelgroot verpleeghuis met 16 tot 25 kamers of een relatief grote particuliere zorginstelling met meer dan 25 kamers. Op onze overzichtspagina vindt u ruim 300 particuliere verzorgingshuizen in heel Nederland!

Particulier verzorgingshuis gezocht in Harderwijk: Een rustige omgeving of juist een bruisende stad?

Waar houdt u van? Wonen in een levendige stad zoals Harderwijk vlakbij allerlei faciliteiten? Kies dan een van de ruim 100 particuliere verzorgingshuizen in een stedelijke omgeving. Of bent u meer een dorpsmens en spreekt een rustige landelijke omgeving u meer aan? Er zijn zorgvilla’s in alle soorten en maten en op allerlei zeer verschillende plekken in Nederland. Wat dacht u van een zorgboerderij op het platteland van Friesland? Een herenhuis aan een van de Amsterdamse grachten? Of een heus landgoed met eigen boomgaard en moestuin? Het kan allemaal! Met behulp van onze zoekfilters kunt u aangeven welk type omgeving uw voorkeur heeft.

Wonen in een particulier verpleeghuis in Harderwijk heeft vele voordelen

Waarom kiezen steeds meer ouderen om in een particulier verzorgingshuis te gaan wonen in plaats van in een regulier bejaardenhuis in Harderwijk? Zorgvilla’s hebben vele duidelijke voordelen waaronder:

  1. Er is meer persoonlijke aandacht voor de bewoners
  2. Er is vaak geen wachtlijst dus u kunt er direct terecht
  3. Veel zorgvilla’s zijn gevestigd in een prachtig pand zoals een monumentaal herenhuis, voormalig klooster of oud schoolgebouw
  4. De service is van een hoger niveau; sommige particuliere verpleeghuizen hebben een echte topkok in dienst of bieden bijzondere activiteiten aan
  5. Meer privacy
  6. U kunt er ook al terecht als u nog op een Wlz-indicatie wacht (u moet dan wel zelf de kosten dragen)

Lees verder over alle voordelen van een particulier verzorgingshuis.

Hier en hier kunt u meer lezen over Harderwijk.

Zorgvilla Expert