Gratis voetenfeest in uw zorginstelling? Dat kan!

podoloog-voetenfeest-ouderen

Opnieuw blije voeten dankzij voetenfeest

Tijdens een voetenfeest worden uw voeten verwend én screen ik, Marco Mollen – podotherapeut,  op lichamelijke problemen van uw voeten en dat voet-gerelateerd is van uw enkels t/m uw rug. Ook bekijk ik uw schoeisel uiteraard. Ik stel op een aangename manier de status van uw lichamelijke gezondheid vast, informeer u daarover en ook wat u daaraan kan doen. Eerst worden uw voeten gemasseerd om ze daarna met een hypoallergene crème in te smeren. Daarna volgt een korte screening, waarbij uw voetvorm en voetfunctie worden geanalyseerd en voetstructuren worden onderzocht. U hoeft niets te doen, behalve genieten van uw blije onderdanen.

Voeten zijn topsporters

Uw voeten hebben veel doorstaan. Ze worden opgesloten in schoeisel en er wordt in de regel weinig aandacht aan geschonken. Terwijl ze u altijd trouw van A naar B hebben gebracht. Er komen ook veel krachten te staan op uw voeten. Alleen al tijdens het lopen moeten ze bij elke stap een kracht van 2x uw lichaamsgewicht verdragen. Gaat u hardlopen, dan bedraagt dat 6x uw lichaamsgewicht. Echte topsporters dus.

Voeten essentieel voor uw mobiliteit

Voeten vormen het fundament van uw lichaam. Bijna letterlijk. Lopen zonder voeten is namelijk onmogelijk. Ze brengen u elke dag van A naar B. Toch worden ze dikwijls voor lief genomen zonder erbij na te denken. Voeten zijn uniek, omdat het de enige lichaamsdelen zijn die de grond raken. En dat gaat vaak verkeerd. Waarom? Omdat we pas sinds de industriële revolutie structureel op een vlakke harde ondergrond zijn gaan lopen. Het lichaam en met name voeten zijn daarvoor niet ontworpen, waardoor er veel lichamelijke klachten kunnen ontstaan van uw voeten en/of hogerop t/m uw rug. Naar schatting hebben 1 op de 2 mensen lichamelijke problemen die vanuit de voetvorm en voetfunctie wordt bepaald. Dat kunnen daadwerkelijk klachten zijn, maar nog vaker zijn het subklinische problemen. Eerst ontwikkelen er zich namelijk problemen die uw aandacht niet bereiken. Dat heet subklinisch. Pas als die problemen groot genoeg worden en een grens overschrijden merkt u pas daadwerkelijk op dat u lichamelijke klachten hebt.

Podotherapie

Een podotherapeut heeft een HBO studie genoten en is de enige voetspecialist in de eerste lijn. Ik behandel zeer uiteenlopende voetproblemen en problemen elders in het lichaam die zijn ontstaan door een verkeerde voetstand, voetafwikkeling, voetfunctie of houding. Overeenkomst van de problemen is dat ze u kunnen belemmeren in het dagelijks of sportief functioneren. Afhankelijk wat er aan de hand is kunnen de interventies bestaan uit:

 • podotherapeutische zolen
 • op maat gemaakte confectieschoeisel mét podotherapeutisch voetbed (slippers, sandalen en huissloffen)
 • schoenen in halve lengtematen en breedtematen
 • diabetische voetzorg
 • voetbehandelingen (verwijderen van likdoorns inclusief oorzaak!, overmatige eeltvorming, ingegroeide nagels ed)
 • manuele voettherapie
 • ortheses
 • vilttherapie
 • medical taping
 • diverse adviezen en voetoefeningen
 • samenwerking met andere disciplines

Een voetenfeest organiseren bij uw zorgvilla

De duur van de gratis screening is 10 min pp. Een voetenfeest wordt pas gegeven bij minimaal 5 deelnemers per bezoek op locatie, waarbij de mantelzorger aanwezig is indien van toepassing. Buiten een straal van 20 km vanuit Odijk worden er 25ct/km in rekening gebracht.

Contact

Marco Mollen, podotherapeut en eigenaar van Pro Podotherapie

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden van een voetenfeest in uw zorgvilla:

 

Kijk hier voor meer services en diensten speciaal gericht op bewoners van (particuliere) verpleeghuizen!

Zorgvilla Expert