Schilderworkshop voor ouderen in de regio Doetinchem

Workshop-schilderen-dementie-doetinchem

Creativiteit in het kwadraat

Graag wil ik mijzelf in het kort even voorstellen. Mijn naam is Ria Kooistra en ik organiseer al jaren met veel enthousiasme en plezier schilderworkshops en familie-, en bedrijfsuitjes.
Daarnaast geef ik schilderles in Doetinchem voor zowel kinderen, volwassenen en ……leeftijd kent geen grens bij schilderen en creatief bezig zijn 

Creativiteit is voor mij een cadeautje dat ik heb meegekregen bij mijn geboorte, die ik koester en mag doorgeven aan anderen. Het samen creëren van iets nieuws, het contact, de verhalen, even verdwijnen in de stilte van het schilderij. Dat alles maakt het tot een ontspannende dag met verrassende resultaten. “Heb ik dat gemaakt “?

Affiniteit met ouderen

Tijdens mijn vrijwilligerswerk met dementerende ouderen zag je dat de bewoners al snel in een “eigen wereldje” verdwenen. De kunst was om de deurtjes te zoeken in de gesloten belevingswereld en een beroep te doen op de zintuigen. Als ik een liedje begon te zingen dan zongen sommigen spontaan mee. Vooral de Kerstliedjes werden uit volle borst meegezongen. Ook het samen lezen van boekjes uit het verleden of foto’s kijken waren een feestje van herkenning.

Ik heb het vrijwilligerswerk op moeten geven omdat mijn 84-jarige vader bij mij in huis kwam wonen, nu inmiddels al meer dan 6 jaar geleden. Na het overlijden van mijn moeder kon hij het mentaal, fysiek en emotioneel niet meer aan in Amsterdam. Het gemis en de eenzaamheid waren niet te verdragen in het stille huis. Na een paar maanden bijkomen in de Achterhoek is hij nooit meer terug gegaan naar Amsterdam. Ook hij moet gestimuleerd worden om iets te ondernemen ondanks het feit dat hij lichamelijk niet top meer is.

Blij en trots op jouw eigen creatie

Met of zonder schilder ervaring voelt u zich een dagje een echte kunstenaar en ervaart de rust van het schilderen. Actief bezig blijven is belangrijk want rust roest, dus de hersenen creatief aan het werk zetten heeft een positief effect op iedereen, zeker ook voor mensen met dementie.

Workshops schilderen voor ouderen met dementie

Het aanbod van de schilderworkshops zijn divers en er zijn veel technieken mogelijk. Voor ieder wat wils!
Een paar van onze workshops: ”geabstraheerd portret, craquelé in abstract, schilder een (eigen) huisdier, dikke dames, drybrush, pop-art, abstract, schilderen met paletmes of naar eigen idee of inbreng. Schilder een hele dag inclusief een lunch, een dagdeel met high tea of gewoon een paar uur. Dit kan zowel in ons atelier als bij u op locatie. Wij zorgen voor alle materialen. U hoeft nergens aan te denken, dat doen wij.

Neem gerust een kijkje op mijn website of bel 06-19736787.

Kosten workshops schilderen

De prijzen voor een dagdeel schilderen inclusief alle materialen op locatie: € 27.50,– p.p. bij een minimale deelname van 5 personen. Reiskosten € 0.21 per km buiten Doetinchem.

De workshops hebben diverse prijsklassen, met of zonder lunch of high tea. Verder is er veel in overleg mogelijk.

Wekelijkse schilderlessen behoren ook tot de mogelijkheid. Voor  2 uur en 30 min. Bedragen de kosten € 15,– exclusief materialen. De materialen neem je zelf mee of je schaft de doeken via mij aan. Voor het gebruik van acrylverf betaal je € 1,00 per les.

schilderworkshop-senioren-doetinchem

Bekijk ook alle andere workshops speciaal voor ouderen in heel Nederland: van schilderen en tekenen tot bloemen schikken, kaarsen maken en boetseren!

Snel een geschikt verpleeghuis vinden

Ben u op zoek naar een zorgvilla die regelmatig leuke workshops en andere activiteiten organiseert? Bekijk dan de ruim 200 particuliere verpleeghuizen op onze website!

Zorgvilla Expert