Als thuis wonen even niet gaat…

Villa Molenenk in Deventer - Domus Magnus

Tijdelijk verblijf met zorg in Deventer

Woonzorglocatie Villa Molenenk is onderdeel van de landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus. De mooie woonplek voor ouderen in de fraaie Hanzestad Deventer is eind 2017 geopend. De locatie biedt ruimte aan ouderen met zowel een zorgvraag op lichamelijk als cognitief gebied. De ouderen wonen zelfstandig in een appartement waar 24 uur per dag zorg aanwezig is. Naast het eigen behandelteam en de dienstverlening zoals de wasservice, verse maaltijden bereidt door een chef-kok is er ook dagelijks een variërend welzijnsprogramma. De locatie brengt ook uitkomst voor mensen die het thuis even niet meer redden.

Tijdelijk verblijf

Soms is er tijdelijk verblijf met zorg nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een ziekenhuisopname of als het thuis wonen even niet gaat. Ook voor het ontlasten van een mantelzorger kan tijdelijk verblijf een uitkomst zijn. Of misschien is er een wens om op vakantie te gaan, maar kan dit niet zonder aanwezige zorg.

Villa Molenenk heeft twee verschillende vormen van tijdelijk verblijf: een verblijf in het zorghotel of eerstelijnsverblijf. Het verschil tussen deze twee vormen zit in meerdere aspecten; de procedure om een indicatie te krijgen, de maximale duur van het verblijf en de vergoeding vanuit de zorgverzekering. De zorg wordt geleverd door het professionele team van Villa Molenenk. Ook paramedische zorg, zoals fysiotherapie is inzetbaar.

Villa Molenenk

In de gemeenschappelijk woonkamer, rondom de haard ontmoeten de bewoners elkaar. Ook de open keuken en de recreatieruimte bieden ruimte voor gezelschap. Daaraan grenzend ligt het eigen landgoed van 1,5 hectare groot.. Er zijn regelmatig activiteiten op de locatie. Wekelijks is er bijvoorbeeld een mediamiddag met muziek, film of documentaires. Elke week genieten bewoners van de intieme huiskamerconcerten met getalenteerde musici. Het welzijn van de (tijdelijke) bewoners is minstens zo belangrijk als een mooie woonomgeving, de gezonde maaltijden en de dagelijkse zorg. Naast het ontbijt en de lunch, bereidt de chef-kok dagelijks een heerlijk diner met verse producten.

De gemeubileerde een- en twee persoonsappartementen zijn ruim en beschikken over een kitchenette en een aangepaste badkamer met douche en toilet. Elk appartement is voorzien van een alarmeringssysteem waarmee (tijdelijke) bewoners dag én nacht direct hulp kunnen inroepen.

De omgeving Het grootste deel van de bewoners woont permanent op de locatie. Tijdelijke bewoners komen zo in een huiselijke omgeving terecht waar het prettig verblijven is. De medewerkers maken graag samen met de bewoners een wandeling in eigen tuin of gaan naar Het Nieuwe Plantsoen. Dit park staat bekend om zijn grote variëteit aan bomen, waarvan sommige nog stammen uit de periode van aanleg, meer dan honderd jaar geleden. Een paar maanden per jaar staat de Domus Magnus -rolstoelauto voor de deur, daar wordt met plezier gebruik van gemaakt. Bewoners kunnen op deze manier makkelijker mee een boodschapje doen of maken uitstapjes naar één van de schilderachtige IJssel plaatsen in de omgeving.

Welkom
Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar Villa Molenenk en wilt u meer informatie ontvangen? Wij sturen u graag de brochure toe. Neem contact met ons op via Villa Molenenk of 085-0645910.

Zorgvilla Expert