ZorgHavengroep: Kleinschalig wonen met betaalbare persoonlijke zorg

Parck-Haven-Zorghaven-Barendrecht

Het verhaal van de ZorgHavengroep

De ZorgHavengroep is een particulier initiatief ontstaan uit onze passie voor ouderenzorg. Beiden hebben wij vele jaren ervaring in de ouderenzorg, waar wij steeds vaker zagen dat ouderen niet de persoonlijke aandacht en zorg kregen die zij nodig hebben en daarnaast ook verdienen.
Om ouderen de mogelijkheid te bieden dit wel te ervaren, zijn wij gestart met het opzetten van kleinschalige woonzorgvoorzieningen, gevestigd op unieke locaties. Mede door de kleinschalige opzet van onze zorglocaties waarborgen wij onze visie dat de eigen leefstijl en gewoonten van thuis zoveel mogelijk gehandhaafd moeten kunnen blijven. Daarnaast hebben wij onze organisatie gebouwd rondom de kenmerken persoonlijke aandacht, respect, veiligheid en geborgenheid voor onze bewoners.

ZorgHavengroep-verzorgingshuis
Oprichters Ronald & Marieke Oostlander

Bekijk direct de 10 particuliere verzorgingshuizen van de ZorgHavengroep

Rotterdam

Maes Haven

2.650

Vianen

Wilgenhoeve

2.500

Zuid-Holland

IJssel Haven

2.900
2.000

Zuid-Holland

Haven du Pont

950

Barendrecht

Parck Haven

2.950

Dordrecht

Buyten Haven

2.650

Schiedam

Nieuwe Haven

1.500

Vlaardingen

Oude Haven

2.000

Rotterdam

Berghse Haven

3.600

De aanpak van de ZorgHavengroep

Onze aanpak kenmerkt zich zogezegd door de persoonlijke zorg en de prettige woonomgeving die wij elke dag voor onze bewoners proberen te realiseren. Het persoonlijke aspect uit zich vooral in de aandacht die wij schenken aan elke bewoner om aan te sluiten op de belevingswereld, de waarden en hetgeen hij/zij kan.

Ieder mens is uniek en vraagt om een specifieke persoonlijke aanpak. Ons goed opgeleide en betrokken personeel spelen hier een essentiële rol in, aangezien zij weten waar de bewoner zijn/haar interesses liggen en wat hij/zij wil en kan.

Persoonlijke aandacht

Binnen de ZorgHavengroep doen wij alles vanuit onze passie van het leveren van persoonlijke zorg. Dit is ook exact de reden waarom er gekozen is voor een concept in een kleinschalige woonvorm.

Op deze manier zijn de medewerkers van onze zorghuizen goed in staat iedere bewoner de aandacht te geven die hij/zij verdient en nodig heeft. Onze medewerkers kennen al de bewoners persoonlijk en bieden familie en vrienden uitgebreid de mogelijkheid om hun geliefden te bezoeken.

Deskundig en goed getraind personeel

Naast persoonlijke aandacht is het van belang dat het kennisniveau van ons personeel op peil is, zodat zij kunnen voorzien in de zorgbehoefte van elke individuele bewoner.

Elk jaar zorgen wij dat ons personeel meer dan voldoende training krijgt om aan de hoge standaarden die wij onszelf opleggen, te voldoen. Zij zijn dus altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen wanneer het gaat om de zorg van onze bewoners of het nu gaat om dementie-, somatische of andere vormen van zorg.

Gespecialiseerde zorg bij dementie

Een groot deel van onze bewoners leidt aan een vorm van dementie. Door onze ruime ervaring met dementie, zijn wij in staat om zorg op maat te bieden.

Met zorg op maat doelen wij op het op de juiste manier leveren van zorg, waar en wanneer die nodig is. Daarnaast spannen wij ons in om ook het woongenot te bevorderen door de bewoners te stimuleren op de manier die het beste bij hun past. Een van de belangrijkste kernwaardes in onze aanpak bij het leveren van persoonlijke dementiezorg; het behouden van identiteit. Zo werken wij elke dag om prettig wonen in de particuliere zorg voor onze bewoners te realiseren.

Prettig wonen door kleinschaligheid

Onze zorglocaties hebben als belangrijkste kenmerk dat zij kleinschalig zijn opgezet. De locaties zijn daarom geschikt gemaakt voor maximaal 18 bewoners.

Voor deze kleinschalige aanpak is bewust gekozen, wat ervoor zorgt dat wij elke bewoner de persoonlijke aandacht kunnen geven die hij/zij nodig heeft en verdient.

Ruim opgezette kamers (ook voor echtparen)

Elk van onze locaties is opgezet met als uitgangspunt haar nieuwe bewoners. Hierbij gaan we uit van ruime lichte kamers, waarbij de inrichting aansluit bij de smaak van de bewoners.

Voor echtparen zijn ruimere kamers beschikbaar. De huur/service kosten zijn gelijk als bij bewoning door slechts 1 bewoner. Beiden moeten echter wel een CIZ-indicatie hebben.

ZorgHavengroep-appartement

Activiteiten voor iedereen

Voor ieder van onze zorglocaties is er een activiteiten agenda met allemaal leuke uitjes en spelletjes om de bewoners te vermaken.

Ons aanbod van activiteiten houdt rekening met de specifieke bewoner, zodat iedereen kan deelnemen op zijn/haar eigen niveau.

Zeer goed beoordeeld

ZorgHavengroep heeft vele positieve beoordelingen van tevreden bewoners en hun naasten.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorg Haven Woonzorggroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen

Contact met de ZorgHavengroep

Meteen informeren naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie bij de ZorgHavengroep? Vul dan onderstaand contactformulier in en de ZorgHavengroep neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!    Zorgvilla Expert