Workshop schilderen voor senioren

Workshop schilderen voor ouderen

Een mens is nooit te oud om…….

Het weer ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het ervaren van ontspanning en vreugde geeft een gevoel van eigenwaarde, levenszin en zelfvertrouwen. Schilderen voor ouderen is; ‘de draad weer oppakken’.

De speciale en oprechte aandacht voor u als persoon is een belangrijk iets. Wilt u gezien of gehoord worden? Hoe blijft u langer mentaal gezond en fit!

Schilderen gaat u hierbij helpen

Het kunstzinnig werken is geen bezigheidstherapie. Het is zingeving en daarmee levens – verbeterend. Bij schilderen gaat het om het proces van vrij schilderen van binnenuit. Los komen van het denken, van hoe het hoort en rust vinden in uw hoofd. Daardoor komt u dichter bij uzelf en kunt u zonder te bedenken over hoe het moet of hoort, spelen met verf (acryl) en kleur.

U mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment. Met kwasten, uw handen, paletmes en alles met wat er voor handen is en u wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om.

In het schilderen staat u de creatieve stroom in uzelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn.

Loslaten is het toverwoord

Uzelf de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Schilderen is een vorm waarbij het niet gaat om het resultaat. In feite werkt u op een

bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: U als genietend mens!.

Op locatie in uw eigen vertrouwde omgeving schilderen

Deze zullen dan op jullie locatie plaats vinden, dat is voor ouderen mensen wel zo fijn. Meestal duren workshops en/of lessen ongeveer twee uur, het is maar net wat de behoefte is.

Prijzen workshop schilderen

Workshops van 2 uur: 37,50 euro inclusief de materialen.

We werken dan met een doek of paneel van 30 x 40 cm en met acrylverven.

Lessen/cursus van 2 uur: 30 euro inclusief de materialen.

Voor mensen die het fijn vinden om 1 keer per week of 1 keer per 2 weken les te krijgen zijn er altijd mogelijkheden. De onderwerpen kunt uzelf bepalen. U kunt werken met een foto of uit uw vrije hand.

Zowel de workshops als de lessen kunnen doorgaan bij een bezetting van minimaal 5 personen.

Buiten Arnhem reken ik 25 eurocent per kilometer…..

Hopelijk heeft u voldoende informatie en u kunt natuurlijk altijd een kijkje nemen op mijn website of mij bellen op onderstaand nummer….

Met een vriendelijke crea groet,

Sylvia van de Water

Mobiel: 0631957212 Mailadres: sylviavandewater@outlook.com

Dit is een gastblog geschreven door Sylvia van de Water voor ZorgvillaExpert.nl. Ook een gastblog schrijven? Neem contact op via info@zorgvillaexpert.nl!

Snel een geschikt verpleeghuis vinden

Ben u op zoek naar een zorgvilla die regelmatig leuke workshops en andere activiteiten organiseert? Bekijk dan de ruim 200 particuliere verpleeghuizen op onze website!

Zorgvilla Expert