Valuas Zorggroep: kwalitatief hoogwaardige zorg

Pavia-valuas-zorggroep-zeist

Over Valuas Zorggroep

Valuas is een in 2011 opgericht familiebedrijf. In de Valuas huizen bieden wij zorg in een huiselijke, kleinschalige omgeving met hoogwaardige aandacht en service. De organisatie en haar mensen spelen flexibel in op de wensen van de cliënt. Daarbij wordt niet alleen zorg geboden op basis van de zorgindicatie, maar wordt er buiten de indicatie om ook geïnvesteerd in het welzijn van de cliënt. Valuas doet net een beetje meer. Dat zorgt voor een zeer hoge tevredenheidsgraad, zowel bij onze cliënten als hun directe omgeving.

Zorgen betekent bij Valuas niet betuttelen maar aanvoelen wat eenieder nodig heeft. De relatie met de staf is open en individueel vormgegeven. Bij Valuas geen sjabloon denken en –handelen.  Bij Valuas bepalen de bewoner, de familie en het team samen de dagelijkse gang van zaken.

Bekijk direct de 9 zorgvilla’s van Valuas Zorggroep

3.950

Zuid-Holland

Witte Huis

4.750

Zuid-Holland

Villa Oranjepark

3.675

Noord-Holland

De Vermeer

5.500

Noord-Holland

Meerlhorst

5.000
3.500

Utrecht

Villa Pavia

4.750

Zuid-Holland

Residence Haganum

4.500
2.750

Waarom Valuas Zorggroep

Valuas biedt aan ouderen die zorg behoeven een (tijdelijk) thuis met hoogwaardige zorg en service.

Bijzonder is dat wij ons hierbij op de brede groep ouderen richten. Valuas selecteert niet op de oorzaak/reden van de zorgvraag. De bewoner kiest zélf voor een Valuas huis. Uiteraard omdat hij ondersteund wordt door professionals met hart voor hun werk en vooral omdat hij zich hier thuis voelt. In een Valuas huis gaan oprechte aandacht en professionaliteit hand in hand.

Onze Visie

Als basis voor onze visie geldt het respect, de waarde en de zorg die iedere individueel persoon verdient. Wij creëren een woonzorgomgeving voor ouderen waarbij de waardigheid van het individu centraal staat. Zowel ouderen met lichamelijke ongemakken als met (beginnende) geheugenproblematiek zijn bij ons van harte welkom.

Essentiële en veelal onderscheidende waardes van onze benadering zijn: toewijding, respect, verantwoordelijkheid, attentie en alertheid, empathie en deskundigheid.

Onze Missie

In onze huizen bieden wij onze bewoners een comfortabele, veilige en gezellige woonomgeving, waarin zij liefdevolle aandacht en hoogwaardige zorg ontvangen. Wij willen dat onze bewoners zich uitermate thuis voelen bij ons. Het mag hen aan niets ontbreken.

Wonen

Ouderen die, om welke reden dan ook, zorg en begeleiding nodig hebben en een plek zoeken waarbij zij het leven kunnen blijven leiden dat zij gewend zijn, kiezen voor wonen bij Valuas. Een Valuas huis is een thuis. Het is sfeervol, veilig en tevens gezellig.

Deskundige en hartelijke medewerkers geven kwalitatief hoogwaardige zorg en aandacht aan zowel mensen met geheugenproblematiek als mensen met een somatische of gecombineerde zorgvraag.

Er wordt een volledig zorgpakket geboden van basiszorg, geïndiceerde zorg en particuliere zorg.

Basiszorg: Onder basiszorg verstaan wij de onplanbare zorg en 24-uur zorg in de nabijheid. Het zorgteam is 7 dagen per week, 24 uur per dag in huis aanwezig om de onplanbare zorgmomenten en begeleiding te bieden. Deze basiszorg is inbegrepen in de woon- service kosten.

Geïndiceerde zorg: Voordat een bewoner bij Valuas komt wonen zal de verpleegkundige samen met de bewoner en de familie dieper ingaan op de zorgindicatie die van toepassing is. Valuas biedt zorg binnen de domeinen WLZ (VPT en MPT), ZvW en WMO.

Particuliere zorg: Aanvullende zorg welke u zelf financiert. Mocht een bewoner (tijdelijk) behoefte hebben aan meer zorg of begeleiding dan kan er extra zorg ingekocht worden.

De medische zorg vindt plaats onder de regie van de huisarts en onder regie van de specialist ouderengeneeskunde.

Valuas kan ook behandeling bieden binnen de V&V, want er is op elke locatie een samenwerking met een (lokale) SO-arts en tandarts. De organisatie heeft de WTZi erkenning voor behandeling.

Personeel Valuas Zorggroep

Zonder voldoende, bevoegd en bekwaam personeel kan geen kwalitatief verantwoorde zorg worden geleverd. De personeelssamenstelling van Valuas is geen statisch gegeven en de behoefte kan van dag tot dag verschillen. Valuas heeft daarbij de volgende uitgangspunten per locatie;

 • Elke locatie heeft een locatie coördinator en een administratief medewerker als rechterhand van de locatie coördinator;
 • Elke locatie heeft een verpleegkundig team (bestaande uit minimaal 1 niveau 5 en 2 niveau 4 verpleegkundigen) dat verantwoordelijk is voor de coördinatie van zorg en achterwacht;
 • De inzet van zorgmedewerkers in dag en avond is op dag-basis aangepast op de directe zorgvraag van de bewoners en gasten (zorgindicatie plus particuliere zorg);
 • De nachtdienst (zorgmedewerker) is een actieve waakdienst;
 • De huiskamer is van 7.30u tot 22.00u bemenst door een gastvrouw of een gastheer;
 • Er vindt zeven dagen per week individuele begeleiding en activiteitenbegeleiding plaats;
 • Zorgmedewerkers niveau 2 volgen de opleiding tot niveau 3;
 • Stagiaires zijn boventallig;
 • Bij goed functioneren krijgt de medewerker met een contract voor bepaalde tijd bij tijden van verlenging een contract voor onbepaalde tijd;
 • Elke locatie heeft binnen haar team aandachtvelders aangewezen voor trombose zorg, palliatieve zorg, dementiezorg, mondverzorging, oncologie zorg, valpreventie, wondzorg. Deze medewerkers hebben een aanvullende opleiding genoten;
 • De normen van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg zijn geïmplementeerd in het personeelsbeleid.

Contact met Valuas Zorggroep

Heeft u een vraag? Neem direct contact op met Valuas Zorggroep!

    

  Zorgvilla Expert