Verzorgingshuis Rotterdam: Alle 30+ verpleeghuizen!

Domus Magnus, De Magistraat, Rotterdam

Bent u op zoek naar een verzorgingshuis voor uzelf of voor uw ouders in Rotterdam? Een plek waar er 24 uur per dag de benodigde zorg kan worden geboden? Niet slechts een plek waar u of uw ouders worden verzorgd maar een plek in Rotterdam die weer als thuis kan gaan voelen?

Wellicht is een particulier verzorgingshuis dan iets voor u! Een particulier verpleeghuis, ook wel een zorgvilla genoemd, onderscheidt zich van een regulier bejaardentehuis in Rotterdam op vele manieren. Er is over het algemeen veel meer aandacht voor de bewoners en meer ruimte om je leven te leven zoals je dat zelf wilt.

Particulier-verzorgingshuis-Rotterdam

Particulier verzorgingshuis Rotterdam

Komt u uit Hillegersberg, Delfshaven, Overschie, Blijdorp, Kralingen, Charlois, IJsselmonde, Pernis, Feijenoord of Rotterdam centrum en wilt u graag in de buurt blijven wonen van waar u nu woont? Dat kan! Hieronder vindt u een overzicht van alle particuliere verpleeghuizen in en nabij Rotterdam.

 • Domus Valuas biedt premium zorg & aandacht voor mensen met lichamelijke en/of psychogeriatrische (zoals dementie) aandoeningen.
 • De ZorgHavengroep biedt betaalbare ouderenzorg voor ouderen met lichamelijke problemen en ook dementerenden.
 • Martha Flora is specifiek gericht op ouderen met dementie.

Rotterdam

Maes Haven

2.650

Zuid-Holland

De Magistraat

4.390

Rotterdam

Berghse Haven

3.600

Zit de juiste zorgvilla er niet tussen? Kijk dan ook eens naar verpleeghuizen in de buurt van Rotterdam of ga naar alle 200+ zorgvilla’s en selecteer verzorgingshuizen op basis van locatie, prijs, aantal kamers, omgeving en andere criteria!

ZorgvillaExpert.nl helpt u graag bij het vinden van de juiste zorgvilla die bij uw wensen past!

30+ Zorginstellingen Rotterdam per wijk

Hieronder vindt u alle verpleeghuizen in Rotterdam die ouderzorg leveren per wijk. Zowel particuliere als reguliere verpleeghuizen en verzorgingshuizen zijn opgenomen in deze lijst:

Verpleeghuishuis Rotterdam – Blijdorp

 • Laurens Blijdorp: dementie en/of lichamelijke beperkingen.

Verpleeghuishuis Rotterdam – Centrum

 • Domus Valuas De Magistraat: Luxe verpleeghuiszorg met extra veel persoonlijke aandacht en zorg in een schitterde omgeving midden in het centrum van Rotterdam.
Magistraat-Domus-Valuas-Rotterdam

Verzorgingshuis Rotterdam – Charlois

 • Aafje Slinge: Een bijzonder woon-zorgcomplex waar zorg op maat wordt gegeven. Voor mensen met geheugenproblematiek en/of somatische beperkingen waarvoor zelfstandig wonen moeizamer wordt.
 • Bij Slinge doen we er alles aan om bewoners vertrouwen, veiligheid en gezelligheid te bieden. Zo bieden wij meerdere keren per week verschillende activiteiten en wordt maandelijks het ontmoetingscentrum omgetoverd tot een gezellig bruin café.

verpleeghuis-Rotterdam-Aafje-Slinge

 • Humanitas Hannie Dekhuijzen: Multicultureel verpleeghuis voor ouderen met dementie. Een ruime, naar eigen smaak in te richten woningen met eigen sanitair.
 • Sonneburgh Groene Kruisweg: Het verpleeghuis beschikt over gemeubileerde kamers. De toilet/doucheruimte bevindt zich direct naast de kamer en wordt gedeeld met de cliënt van naastliggende kamer.

Verpleeghuishuis Rotterdam – Crooswijk

 • Aafje Hoppesteyn: Hier wonen ouderen met verschillende achtergronden samen. De meeste bewoners wonen zelfstandig met zorg maar er wonen ook ouderen met dementie.

Verpleeghuishuis Rotterdam – Delfshaven

 • Laurens de Schans: Biedt zorg aan ouderen met somatische (lichamelijke) aandoeningen. Multicultureel; meerdere talen en culturen. De 3e en 4e etage is speciaal ingericht voor bewoners met de Chinese nationaliteit.
 • Laurens Delfshaven: Het uitgangspunt is respect en ruimte voor de beleving van de eigen religie en cultuur.

Verpleeghuishuis Rotterdam – Hillegersberg-Schiebroek

Berghse-Haven- Zorghaven-Rotterdam
 • Aafje Schiehoven: Aan de rand van de groene Rotterdamse wijk Schiebroek, biedt Aafje complexe zorg, behandeling en dagbesteding.
 • Laurens Borgsate: De locatie kenmerkt zich door de open en hartelijke sfeer. Veel bewoners komen uit de directe omgeving.
 • Laurens De Wilgenborgh is een woonzorglocatie voor ouderen met lichamelijke klachten of dementie.
 • WelThuis de State Hillegersberg: verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke aandoeningen en/ of dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Verpleeghuishuis Rotterdam – Hillesluis

 • Laurens De Beukelaar: Deze locatie biedt plaats aan in totaal 48 bewoners met verschillende culturele achtergronden. De woongroepen bestaan uit ongeveer 8 bewoners.

Verpleeghuishuis Rotterdam – IJsselmonde

 • Aafje Endeldijk: In deze fijne laagbouw locatie is het comfortabel vertoeven voor ouderen met geheugenproblemen. Hier bieden wij onze bewoners een warme, rustige en veilige omgeving waar zij 24/7 de beste persoonlijke zorg en begeleiding ontvangen.
 • Aafje Meerweide: Het is een groot verpleeg- en verzorgingshuis met veel dynamiek, Rotterdamse humor en gezelligheid.
 • Aafje Smeetsland: biedt zorgprogramma’s voor ouderen met geheugenproblemen, soms in combinatie met andere geestelijke of lichamelijke beperkingen.
 • Sonneburgh Ravenswaard: voor ouderen met een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), die zelfstandig wonen, maar hulp nodig hebben bij de dagelijkse verzorging.

Verzorgingshuis Rotterdam – Kralingen

 • Aafje De Nieuwe Plantage: De Nieuwe Plantage ligt naast een park en beschikt over een afgesloten buitenterras. Binnen is er een gezellige ontmoetingsruimte. In het park is de bewegingstuin aanwezig waar u naartoe kunt om zo fit en fris te blijven.
 • Aafje Hof van Kralingen: Deze nieuwe en moderne locatie is in mei 2023 geopend voor mensen met dementie en een lichamelijke beperking. Het is een veilige, warme en kleinschalige woonomgeving, waar intensieve verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling wordt geboden.
 • Lelie Zorggroep Pniël is gelegen in het hart van Rotterdam Kralingen met winkels, openbaar vervoer, het Kralingse Bos en de Hoflaankerk om de hoek. Onze prachtige tuinen zijn onze trots. Wij bieden u de zorg en aandacht die u nodig heeft. Persoonlijk en op maat. Uw wensen en behoeften zijn ons kompas. Zo bieden we u een tweede thuis. Vanuit onze christelijke uitgangspunten is iedereen welkom!

Verpleeghuishuis Rotterdam – Lombardijen

 • Aafje Koningshof: In Koningshof hebben bewoners een éénkamerappartementen met badkamer en mooi uitzicht. Elke verdieping heeft daarnaast een gezamenlijke woonkamer waar altijd iets te doen is. Ook is er een gezellige brasserie in Koningshof waar het goed vertoeven is met familie en bekenden.
 • Aafje De Twee Bruggen: In De Twee Bruggen bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie/ontmoetingsruimte met de privacy van een eigen studio. Ook bieden wij een uitgebreid welzijnsaanbod om het verblijf aangenaam te maken.
 • Laurens Aesopus: Verpleeghuis voor mensen met psychiatrische problemen en lichamelijke beperkingen, met veelal ook een verslavingsachtergrond.

Verpleeghuishuis Rotterdam – Ommoord

 • Aafje Varenoord: Het is een nieuw, kleinschalig verpleeghuis in een prachtige groene omgeving. Bewoners met geheugenproblemen kunnen er genieten van de natuur en rust. Er is een ontmoetingsruimte op de begane grond waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd.
 • Humanitas Gerard Goosen flat: Een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. De Gerard Goosenflat ligt in de groene omgeving van Ommoord. U vindt hier verschillende faciliteiten, zoals het restaurant, een wasservice, de kapper, de pedicure/manicure, een geestelijke verzorger en nog veel meer. U woont kleinschalig en prettig in Gerard Goosen!

Verzorgingshuis Rotterdam – Overschie

 • Aafje Ben Oude Nijhuis: Het charmante verpleeghuis ademt rust en gezelligheid en biedt een prettige en veilige omgeving aan ouderen met dementie. Door de kleinschalige opzet heerst er een fijne en warme sfeer. Iedereen kan er rekenen op aandacht, warmte en deskundigheid van de medewerkers van Aafje.
 • Laurens Den Hoogenban: Een woonzorglocatie voor ouderen uit Overschie en omstreken.

Verpleeghuis Rotterdam – Pernis

 • Sonneburgh het Havenlicht: Zowel CIZ indicatie VV4 (wonen met verzorging) als VV 7 (intensieve dementiezorg met gesloten afdeling)

Verzorgingshuis Rotterdam – Prins Alexander

 • Aafje De Vijf Havens (wijk Zevenkamp): Een innovatief, duurzaam en dynamisch verpleeg- en verzorgingshuis in Rotterdam. In De Vijf Havens bieden we verzorgd wonen nieuwe stijl. Dat betekent dat bewoners intensieve begeleiding krijgen, maar waar mogelijk zelf de regie houden.
 • Laurens de Hofstee: Kleinschalige verpleeghuiszorg voor ouderen met dementie. Er zijn 20 woongroepen met 7-9 bewoners.
 • Lelie Zorggroep de Burcht: Biedt cliënten, maar ook wijkbewoners, verschillende vormen van verpleging, verzorging en behandeling. Maar natuurlijk ook een stukje gezelligheid, waarbij wijkbewoners ook welkom zijn.

Bejaardentehuis Rotterdam

Onderstaande organisaties bieden reguliere ouderenzorg in Rotterdam:

 • Aafje: 18 verpleeghuizen in Rotterdam, Ridderkerk en Capelle aan de IJssel.
 • Humanitas: 16 verpleeghuizen in Rotterdam, Spijkenisse en Hoek van Holland.
 • Laurens: 13 verpleeghuizen in Rotterdam, Barendrecht, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs.
 • Lelie Zorggroep 010: 13 verpleeghuizen in Rotterdam, Ridderkerk, Krimpen aan de IJssel en Capelle aan de IJssel.
 • Sonneburgh is een stichting met 3 zorglocaties in Rotterdam Charlois, Pernis en IJsselmonde. In de woon-zorgcomplexen wonen zo’n 450 bewoners die dagelijks zorg, welzijn en behandeling ontvangen.

Woningen voor ouderen

Bent u nog niet toe aan verpleeghuiszorg? Dan kunt u wellicht een woning huren via Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR). De SOR is de grootste seniorencorporatie in Rotterdam en omstreken.

Kosten particulier verzorgingshuis Rotterdam

De kosten voor het wonen in een zorgvilla in Venlo variëren tussen de €2000 tot wel €5000 per maand.

De kosten bestaan uit woon-, service- en zorgkosten.

 • De zorgkosten verschillen per persoon en hangen af van je inkomen en vermogen.
 • De woon- en servicekosten verschillen per particulier verzorgingshuis (kies je voor een monumentaal landgoed of voor een iets simpeler oud klooster, is er een sterrenkok aanwezig die elke avond voor je kookt, hoeveel activiteiten worden er georganiseerd, etc) maar ook binnen een zorginstelling kan het uitmaken welke kamer je kiest (extra groot en met mooi uitzicht is nu eenmaal duurder dan een kleinere kamer aan de kant van de weg).

Meer lezen over de kosten van een particulier verpleeghuis?

Aantal bewoners in een particulier verpleeghuis in Rotterdam

De meeste particuliere verzorgingshuizen zijn veel kleinschaliger dan het gemiddelde reguliere verzorgingshuis in Rotterdam. Heeft u voorkeur voor een echt kleinschalige verpleeghuis met maximaal 15 kamers? Een middelgrote zorgvilla met 16 tot 25 kamers? Of zoekt u juist een grotere zorgvilla met meer dan 25 kamers?

In welke zorgvilla in Rotterdam ben je als echtpaar welkom?

Stel, je bent al 40 jaar getrouwd en hebt altijd samengewoond. Langzamerhand heeft je man of vrouw steeds meer zorg nodig. Eerst kon die zorg nog wel worden verleend door mantelzorgers of familieleden. Op een gegeven moment kan het zijn dat dit niet meer afdoende is.

In de reguliere ouderenzorg betekent dit bijna altijd dat echtparen niet meer langer onder een dak kunnen wonen. Gelukkig kan het ook anders! Wij hebben voor u op een rijtje gezet welke particuliere verzorgingstehuizen geschikt zijn voor echtparen. Daarbij kan het gaan om echtparen waarvan beide zorgbehoevend zijn. Maar ook echtparen van wie slechts een van beide zorg nodig heeft zijn welkom.

Hier en hier kunt u meer lezen over Rotterdam.

Zorgvilla Expert