Herbergier Delft Centrum

Herbergier Delft

Warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen

In de Herbergier Delft wonen mensen en doen dagelijks de dingen die u thuis ook doet. Opstaan wanneer ze willen, een krant lezen, een ommetje maken, een spelletje doen, aardappels schillen, een gesprek hebben, luisteren naar Vivaldi. Is dat bijzonder? Nee en ja. Het gaat hier om oudere mensen met geheugenproblemen. Zelfstandig wonen lukt niet meer. De verleiding is dan groot om alles uit handen te nemen. Maar waarom? Iemand die de datum niet kan onthouden of niet uit zijn woorden kan komen, kan nog zoveel meer. Daar richten wij ons in De Herbergier op. We doen zoveel mogelijk gewoon. En dat is, vreemd genoeg, heel bijzonder.
De Herbergier Delft is gevestigd in de oude HBS van Delft. Het gebouw uit 1917 is verbouwd tot een woonhuis met 19 kamers verdeeld over de begane grond en de 1e verdieping. De Herbergier dankt haar ruime opzet aan de vroegere bestemming van het gebouw met een monumentaal trappenhuis en hoge plafonds.
De locatie ligt in de Zeeliedenbuurt ongeveer 500 meter van het oude centrum van Delft. In de nabije omgeving zijn de Botanische Tuin en de Koninklijke Porceleijne Fles te vinden.

Zorgvilla Expert