Fidesta Zorg: Echt persoonlijk

Tussen thuis en het verpleeghuis in

Ouderen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig. Soms gaat het thuis niet meer en voelen ze zich er niet meer prettig en veilig. Ze hebben behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn omdat ze lichamelijk minder worden en/of geestelijk achteruitgaan (bijvoorbeeld vanwege dementie). Ook kan het zijn dat ze zich alleen voelen en het ze niet meer goed lukt om de dag door te komen. Of voor een partner of andere mantelzorgers wordt de zorg te zwaar. Al met al gaat het thuis niet meer, of ze willen dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.

Een vertrouwd thuis in Friesland

Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dicht bij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Bewoners zijn bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht), een vertrouwd gevoel. Ze krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben, ze zijn niet zwaar zorgbehoeftig. Dat is prettig voor het onderlinge contact en voor de sfeer. Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. De bevlogen en zeer betrokken zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis, ze werken zelf ook mee. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis en welkom voelen.

Kleinschalige Friese woonzorg

Het beschut wonen geeft u de bescherming om zelfstandig en veilig te blijven wonen. Door de dagelijkse structuur en de persoonlijke aandacht blijft u lichamelijk en mentaal zo fit mogelijk. Ook is er veel aandacht voor vers eten, waardoor ondervoeding kan worden voorkomen. In de praktijk zien we dat als mensen in een Fidesta huis komen wonen, daarmee een opname in een verpleeghuis bijna altijd kan worden voorkomen. 

Fidesta Zorg Franchise is een innovatieve franchiseformule met kleinschalige woonzorgvoorzieningen, gerund door bevlogen zelfstandige zorgondernemers. Ze worden ontzorgd en ondersteund door het Fidesta Team.

Fidesta staat als franchisegever garant voor de kwaliteit en continuïteit van zorg, veiligheid en welzijn en bewaakt het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Fidesta is volop in ontwikkeling en werkt er naartoe om in het hele land Fidesta huizen te realiseren voor wonen met zorg, tijdelijk verblijf met zorg en dagbesteding. Op dit moment zijn er zeven Fidesta huizen. 

De Fidesta huizen met wonen mét zorg voor ouderen:

Onafhankelijke beoordelingen over Fidesta

Interesse en/of meer weten over Fidesta Zorg in Friesland?

Heeft u interesse in wonen met zorg bij één van de Fidesta huizen in Hallum, Heerenveen, Leeuwarden, Oentsjerk, Stiens, Workum of Dronryp? Neemt gerust contact op met de zorgondernemers voor meer informatie, een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden of een rondleiding. Vul dan onderstaand contactformulier in.    of bezoek de website van Fidesta Zorg

    Zorgvilla Expert