OwerCare: zorg op maat voor ouderen in Zuid-Holland

Bekijk direct de 3 zorgvilla’s van OwerCare

Nieuwerkerk aan den IJssel

Villa Raatskeller

Zoetermeer

Villa Buythenhove

Zorgvilla’s van OwerCare

De zorgvilla’s van OwerCare B.V zijn een alternatief voor de reguliere verzorgingstehuizen in Zuid-Holland. Een plek waar de cliënt zelfstandig met extra verzorging en/of begeleiding in een veilige omgeving kan wonen. Elke bewoner heeft een eigen studio, welke ingericht kan worden met de eigen spullen. Een echt ‘thuis’, maar wel met de veiligheid van 24 uur per dag en 7 dagen in de week zorgaanwezigheid. Elke bewoner kan te allen tijde rekenen op de zorg die hij of zij wenst en/of nodig heeft.

Verblijven in een zorgvilla kan tijdelijk zijn (zoals bij revalidatie), wanneer er terminale palliatieve zorg nodig is of permanent (wanneer thuis wonen geen verantwoorde situatie meer is). Wanneer zich wijzigingen voordoen in de gezondheidssituatie tijdens het verblijf, dan passen wij de zorg aan. Dit zorgt ervoor dat de bewoners altijd in de eigen studio kan blijven wonen, met of zonder partner. Partners zijn namelijk ook welkom. Ook als maar 1 van hen zorg nodig heeft. OwerCare B.V. heeft als missie dat ouderen zo lang als mogelijk op een verantwoorde manier thuis kunnen blijven wonen. Wanneer dit niet meer mogelijk is, biedt OwerCare de mogelijkheid om te wonen in een kleinschalige zorgvilla.

Visie OwerCare

OwerCare B.V. staat voor kleinschalig en ‘Zorg Op Maat’; persoonlijke aandacht en toewijding. Wanneer een oudere niet meer op een verantwoorde manier zelfstandig kan wonen, is de stap naar een verzorgingshuis niet altijd even makkelijk. De zorgvilla’s van OwerCare zijn kleinschalig, dat wil zeggen; niet meer dan 12 bewoners in een zorgvilla en toch 24 uur per dag en 7 dagen in de week goed opgeleide zorgverleners aanwezig. Wij vinden dat ouderen, wanneer zij een relatie hebben, zo lang mogelijk bij elkaar moeten blijven. Dus wanneer 1 van beide intensievere zorg nodig heeft en niet meer op een verantwoorde manier thuis kan blijven wonen, is het voor de partner mogelijk om mee te verhuizen permanent of tijdelijk) naar een zorgvilla van OwerCare.

Locaties OwerCare

OwerCare B.V. heeft op dit moment 3 zorgvilla’s. Deze zijn gevestigd in Nieuwerkerk a/d IJssel, Wassenaar en Zoetermeer.

Zorg en service bij OwerCare

Onze zorgverleners, zowel in de thuiszorg als werkzaam in de zorgvilla’s, zijn de kracht van onze organisatie. Zij hebben passie voor de zorg en worden continu geschoold. OwerCare B.V. is veelzijdig en heeft een breed pakket aan zorgdiensten. Wij leveren zowel hoog als laag complexe zorg. Onze service van de zorgvilla’s:

  • Tuin/buitenplaats
  • Eigen kamer met eigen inrichting
  • Gratis parkeren
  • Internet/Wifi
  • Logeerruimte (alleen in Wassenaar)
  • Televisie (zowel in de gezamenlijke woonkamer als in de eigen studio)
  • Was en linnen verzorging
  • Rekening houden met dieetmaaltijden
  • Geen bezoektijden; bezoek is altijd welkom en heeft zelfs de mogelijkheid om mee te eten (tegen een kleine vergoeding).